Nordic Drilling Box

Ledande borrkärnlådor inom branschen

Levererar Kvalitetsprodukter och Tjänster för Kärnprovshantering

Vi erbjuder våra kunder ett brett urval av högkvalitativa produkter för hantering och förva- ring av borrkärnprover samt vår innovativa Greenway-tjänst för återvinning av provlådor.

Våra trälådor för borrkärnprover tillverkas på en automatiserad produktionslinje med nog- grant utvalda material. Med nästan 18 års erfarenhet har vi stolt levererat nära en miljon lådor till våra nöjda kunder. Vi är kända som marknadsledare i Finland, och våra produkter har även nått kunder i de nordiska länderna, Tyskland, Grönland, Svalbard och Balkan.

Kontinuerlig utveckling är kärnan i vår verksamhet. Vi följer internationella standarder som ISO9001 för kvalitetsledning och ISO14001 för miljöledning. Dessutom överensstämmer våra återvinningsbara produkter med de hållbara utvecklingsvärden som anges i EU:s Euro- peiska gröna given.

Om oss

Nordic Drilling Box är det internationella handelsnamnet för det finska företaget Raution Moninikkari Oy, ett finskt företag baserat i Kalajoki, Västra Finland. Sedan 2007 har vi varit engagerade i utvecklingen av borrkärnlådor.


Våra tillverknings- och förpackningsprocesser utförs på en automatiserad produktionslinje, vilket gör att vi snabbt kan öka vår produktionskapacitet för att möta stora beställningar.


Vi är stolta över vårt högt kvalificerade och professionella team. Deras insats och vår ut- märkta kvalitetskontroll säkerställer den exceptionella kvaliteten på våra produkter. Dessu- tom sträcker sig vårt engagemang för pålitlighet till vår betrodda frakttjänst, som säkerställer snabb och pålitlig leverans av våra produkter.

Produkter

På Nordic Drilling Box förstår vi vikten av premiumprodukter för hantering och förvaring av värdefulla borrkärnprover. Vårt produktsortiment går bortom borrkärnlådor och inkluderar markeringsblock som är utformade för att passa våra lådor, borrkärnpallar, plywoodlock an- passade till våra lådor. Skjöljlåda för användning under borrningsoperationer ingår också i vårt sortiment.

Vi är stolta över att endast använda de bästa materialen vid tillverkningen av våra produkter, vilket säkerställer förstklassig kvalitet som är lämplig för olika förhållanden, inklusive fuk- tiga miljöer som gruvor.

Vårt virke behandlas enligt ISPM15-standarden, vilket gör att våra produkter kan fraktas och hanteras globalt utan risk för biologiska faror.

Tillverkade av nordiskt trä är våra borrkärnlådor inte bara ekologiska utan också hållbara, lätt stapelbara och långlivade. Med släta ytor som är lämpliga för märkning är våra lådor mångsidiga och praktiska. Vårt produktsortiment inkluderar lådor utformade för att rymma alla vanligt förekommande borrkärnstorlekar.

Greenway-tjänst

Vi erbjuder också våra kunder NDB Greenway återvinningstjänst för våra trälådor för borr- kärnprover. Denna tjänst minskar inte bara driftskostnaderna utan minimerar också koldioxi- davtrycket.

Jämfört med plastlådor avger trälådor för borrkärnprover ungefär 50% mindre CO2. Genom återvinning kan utsläppen minskas ytterligare med upp till 65%.

För kunder som inte behöver förvaring för borrkärnprover, vare sig delvis, eller helt, kan tomma lådor returneras till NDB för återvinning. Vid retur genomgår lådorna en rengörings- process där alla markeringar mekaniskt raderas, vilket säkerställer rena ytor och perfekt skick vid mottagandet av kunden.

Referenser

Agnico Eagle Finland Oy
agnicoeagle.fi

Arctic Drilling Company Oy Ltd
adcltd.fi

Nivalan Timanttikairaus Oy
ntkoy.fi

North Drill Oy
northdrill.fi

Mk Core Drilling Oy
coredrilling.fi

Karelia Drilling Company Oy

Kvalitet och miljö

Våra kunder inkluderar gruvindustrin, olika slags
malmprospekteringsföretag och stora byggprojekt med dedikerade
bergkonstruktioner. Nordic Drilling Boxes är ett företag som är
engagerat i kvalitet och kontinuerlig förbättring, samt att vara ett
miljöansvarigt företag.

Våra kunder värdesätter förstklassig leveranssäkerhet och
leveranshantering. Detta, i kombination med bra frakttjänster, gör att
våra kunder kan fokusera helt på sin kärnverksamhet.

Kontaktinfo

Raution Moninikkari Oy / Nordic Drilling Boxes Ltd
Rautakoskentie 150 B
85150 TYPPÖ
FINLAND

sales@nordicdrillingbox.fi

Service in finnish;
Ossi Rautakoski
tel. +358 50 0298191
info@nordicdrillingbox.fi